Gårdagens favvo godis

Som ni kunde läsa på startsidan skulle där finnas ett blogginlägg som berättar om gårdagens favoritgodis. Detta är ett ämne som jag själv tycker är jobbigt att prata om eftersom det kommer upp varje gång jag går till en godisaffär. Folk frågar vilka olika favoritsorter jag har eller har haft. För mig är det oviktigt i sammanhanget men om det kan hjälpa den som läser detta att välja olika godissorter så kan det vara värt det. Många barn som inte var födda då kanske också undrar vilket godis som fanns.

Gårdagens favoriter

Detta kommer inte att handla om vilka favoriter jag hade igår, utan det ska handla om vilka favoriter jag hade när jag var barn. Jag tvekade länge innan jag valde att skriva detta just eftersom många av mina favoriter kanske inte finns mer. Som jag tidigare nämnt är jag uppvuxen på 80-talet, vilket göra att följande godissorter är från denna tid.

– Bonbon äckelgodis: Namnet kanske är konstigt att ha på en godis. Men det var precis vad det var, det var alla möjliga äckliga smaker på detta godis. Dessutom ingick det klistermärken.

– Tomteklubbor: Detta var min personliga favorit. De fanns i olika smaker som lakrits och frukt; dessa finns faktiskt att hitta än idag i vissa affärer.

– Giga: Detta var hårda karameller som kom i tre olika sorter som alla var sura och salta; de tre olika sorterna hette Joystick, cd och Virus.

– Godiskrukan, var alla barns favorit och det var det man ville ha i present. Krukan bestod av en gurka som hade hallongodis som var fastsatta i gurkan för att få utseendet som en blomma eller krukväxt.

– Smurf tablettaskar – ett sista godis som var min favorit. Tabletterna var formade som smurfar i olika färger och smaker.

Som ni kanske har lagt märke till har jag listat mycket av det gamla men några av dem finns fortfarande kvar i dag. Speciellt tomteklubborna!