Goda efterrätter

När du har ett stort sötsug kan det vara bra att veta att du inte behöver köpa godis för att äta. Det finns goda efterrätter och desserter som du kan välja istället. Det är värt att nämna att du inte behöver sluta äta godis helt. Men om du äter exempelvis två påsar om dagen kan det vara värt att minska på intaget. Kanske kan du äta en påse på lördagarna bara? I denna artikel kommer du få olika exempel på vad du kan välja istället för den där godisbiten.

Efterrätter

Om du gillar choklad men har blivit trött på kexchoklad så kan du välja att äta en kladdkaka istället. Denna innehåller kakao precis som choklad. Du kan också välja att äta sockerkaka, cheesecake eller tiramisu. Du ersätter inte bara godiset med dessa efterrätter utan du får kunskap om hur du bakar dessa. Om du nu väljer det istället för att gå ut och köpa. Många gånger kan det vara billigare att köpa ingredienser för att baka många kakor än att köpa dem i affärer.

Äppelpaj är ytterligare en god efterrätt som du kan äta med gott samvete. Något annat som faktiskt är gott som du kan äta mycket av är glass. Det är en typisk efterrätt som inte innehåller särskilt mycket socker eller fett. Du kan även göra en glasstårta av det om du vill lyxa till det.

Kakor och bakelser

Det är allmänt känt att kakor och bakelser innehåller socker. Du behöver inte äta efterrätter om du inte tycker det är gott utan du kan baka egna muffins som du äter efter maten till kaffet. Eller kanske väljer du en kanelbulle. Det finns egentligen inga regler när det kommer till efterrätter och bakelser. Det du ska tänka på är att inte äta för mycket av dessa heller. För även om du väljer detta istället för godis betyder det inte att det är bättre. Det är bara något att ersätta sötsuget med.