Livet är som en godispåse

Vad menar jag?

På startsidan kunde ni läsa om att jag skulle skriva en artikel som skulle handla om att livet är som en godispåse. Men vad menar jag med detta påstående? Livet bjuder ofta på många överraskningar där det finns en blandning av olika händelser. Det finns ljusa stunder och det finns mörka stunder. Från den dagen vi föds fram tills att vi dör kommer vi stöta på många olika händelser som kommer ta oss genom glädje och sorg.

I en godispåse kanske det finns en blandning av många olika godissorter som alla har sin egen egenskap och smak. Dagen vi föds kan vara ett väldigt rolig händelse för våra föräldrar och kanske även för barnet. Även om vi inte kommer ihåg det. När vi sedan växer upp och går igenom sjukdomar, kan det bli mörkare stunder. Överlever vi dessa blir vi glada igen. När vi börjar gå, prata och äta blir det ytterligare uppgång i livet. Det vi oftast minns mest av är första dagen i skolan. Alla de där första händelserna är det goda i livet. Även om allas liv inte ser exakt likadant ut. Något som är gott för någon, är surt för någon annan.

När vi sedan går igenom hjärtesorg och dödsfall inom familjen eller bland våra vänner blir det mörkare stunder som känns surt och tråkigt. När vi väl har fallit, kommer vi oftast upp igen och då kommer vi tillbaka till det söta och goda i livet. Det är tyvärr inte bara så att vi får samma chans som i en godis butik. Vi kan inte välja en påse och fylla denna med enbart goda saker i livet. Det kommer alltid finnas en mix av det goda och det dåliga. Vi vet aldrig vad som ska hända och livet är verkligen en blandning av sött och salt.