Mina favoriter just nu

Det finns så mycket gott godis att det blir svårt att tala om favoriter – nästan varje bit slinker ner! Men självklart finns det några sorter som köps lite oftare än andra. Du ska nu få några fantastiskt goda tips till nästa gång du är godissugen!

Smågodis

Smågodis är alltid en favorit: att få välja mellan allt från sura fizzy till coca colaflaskor och bara plocka det som man vill ha. Bara åsynen av hyllan med plockgodis ger lycka – särskilt om man är i en affär med bra sortiment och med färskt godis. Det är stor skillnad på smågodis som legat länge och hunnit torka ut, och godis som nyligen är påfyllt.

En favorit bland smågodis just nu är dödskallarna med hallon och lakrits – det är nästan omöjligt att gå till affären eller macken för att köpa godis och att inte också lägga ett par döskallar i påsen. Hallan och lakrits är en fantastisk kombination och de finns också i en sur variant. En annan favorit är nötcreme. Nötcreme finns både i små vita plastförpackningar, men också som kulor – rena nötcremeskulor och chokladnötcremeskulor. Det är inte alla plockgodishyllor som har nötcreme, men den rekommenderas starkt. Nötcreme är också gott som en liten kaka till kaffet!

Nyttiga chips

Ok, det finns inga nyttiga chips och ostbågar, men det har kommit lite nyttigare snacks i chipshyllan. Om du inte har testat chips som är gjorda på linser eller kikärtor, har du något gott att se fram emot. De kommer i olika smaker, som dill och gräslök och sourcream, men också som ostbågar. Chips och ostbågar som är gjorda på linser och kikärtor är tjockare än vanliga potatischips och konsistensen är lite annorlunda, men de smakar lika gott. Det som är bra med dessa “nyttigare” chips och ostbågar är att de innehåller mer protein och är därmed mer mättande. Påsarna ligger också på mellan 90 och 110 gram – vilket också kan vara bra. Rekommenderas starkt!