Mitt liv som godisälskare

Bakgrund

Bakgrunden till mitt liv som godisälskare härstammar från barndomen. Jag växte upp på 80-talet då affärerna började med självplockning av godis. Det var bara att plocka det godis som var intressant. För ett litet barn var det rena himmelriket att gå och köpa karameller för den där veckopengen vi fick. Under åren har detta sötsuget funnits kvar och har det inte varit godis så har det varit kakor som jag har ätit.

På jobbet smög jag ofta ut på lunchen för att köpa den där gott och blandat påsen från kalaskungen. Ni vet den man får plocka ihop själv och betalar för kilopriset. Det är väldigt lätt att köpa godis idag eftersom alla affärer samt pressbyråer har godis i sitt utbud av saker att köpa. Då mitt jobb dessutom ligger bredvid en pressbyrå, blir det väldigt svårt att låta bli att köpa. Många gånger köpte jag även med mig en påse hem samma dag.

Förändring?

Min förändring kom när jag började känna mig dålig en dag och gick till läkaren. Där konstaterades att jag hade drabbats av sockersjuka, även kallad diabetes. I mitt fall var det inte i det allvarligaste steget. Jag behövde inte ta insulin särskilt länge utan det skulle hjälpa om jag ändrade på min kost och började träna. Det var precis vad jag gjorde.

Som tur var hittade läkarna detta i tid för annars hade det kanske varit svårare att behandla. Jag började träna på gym och gick längre promenader. jag tvingade mig själv att endast köpa godis på fredagarna för att sedan låsa in det i ett skåp och äta på lördagen. Visst var det svår och jobbigt i början men med tiden så kom jag att känna allt mindre sug. Idag har det gått ett år sedan läkarbesöket och jag lyckades träna bort mitt sötsug och behöver inte längre ta insulin. Visst älskar jag fortfarande godis men jag äter det bara på lördagarna.