Mixa godis med hälsokost

Hur går det ihop?

Av titeln att döma går inte godis och hälsokost ihop. Det kan kännas som en konstig kombination att äta hälsokost när man samtidigt vill äta godis. För när du äter hälsokost så gör du antagligen detta för att få bättre hälsa och kanske gå ner i vikt. När du äter mycket godis så går du upp i vikt. Och kanske tänker du att det går inte. Tro mig, det går att göra.

Det är inte godiset i sig som gör att du går upp i vikt. Det är mängden godis du får i dig varje dag. Det första du kan göra är att skriva upp hur mycket godis du egentligen äter. När du vet detta kommer du kunna planera bättre. För att få den bästa effekten med hälsomaten rekommenderas att du inte äter godis mer än en dag i veckan. Det bästa är om du kan hålla dig till en halv påse. Detta var vad jag själv gjorde och det har hållit i sig fram till idag.

Exempel på hälsokost

Hälsokost behöver inte nödvändigtvis betyda kost som får dig att gå ner i vikt. Det kan också innebära mat som du behöver tillskott av. Om du lider av vitamin B -brist kan du äta hälsokost för detta. Genom att äta hälsokost får din kropp i sig all den näring och nödvändigheter som du behöver för att må bra och för att stärka ditt immunförsvar.

Om du inte vill ändra din kost så kan du köpa tabletter för att kompensera. Du ska ändå vara försiktig med godiset. Vare sig du äter kosten för att gå ner i vikt eller om du vill tillföra vitaminer ska du vara försiktig med att äta godis eftersom du kan få ett överskott av socker och vitaminer som faktiskt inte heller är bra för kroppen. Se därför till att inta lagom mycket godis när du äter hälsokost.