Svenskt godis utomlands

För något år sedan bodde jag i Spanien under ett par månaders tid och jag vill lova er att mitt godissug var större än någonsin. Det kan låta lite löjligt, men det finns ingenting som slår svenskt godis. I de spanska affärerna fanns det ingenting i godisväg som släckte mitt sug. Det är liksom något speciellt med det svenska lösgodiset – svårt att sätta fingret på, men det smakar bäst. Jag hade dock mina sätt för att få smaska lite gott mellan varven.

Godisshopping på nätet

Möjligheten att köpa svenskt godis online har funnits en tid, men få av sajterna som jag hittade under min tid utomlands erbjöd leverans utomlands. Det fanns dock en godisbutik på nätet som hade ett komplett sortiment, vilket de även skickade inom EU. Jag befann mig ju i Spanien så det territoriet gällde för mig. Första gången jag gjorde en beställning skulle det visa sig bli hutlöst dyrt. Frakten blev betydligt dyrare än själva godiset så jag vill lova att jag försökte njuta till max. Inför den andra beställningen var jag dock bättre förberedd. Jag hade föreslagit för några svenska vänner att vi kunde göra en beställning tillsammans för att på så sätt få ner fraktkostnaden. Vi köpte faktiskt flera kilo smågodis och frakten blev inte lika chockartad som vid mitt första godisköp på nätet.

Godisleverans vid besök

Under mina månader i Spanien hade jag ett antal besök från Sverige. Min mamma kom ner två gånger och min kusin besökte mig en gång. Självklart såg jag till att beställa godis av dem! Mamma behöver jag inte ens förklara vad jag vill ha, hon kan mina godisbegär utantill. Min kusin fick jag däremot ge lite närmare instruktioner kring vilket godis jag längtade efter. Lyckan var enorm när godispåsen packades upp. Lite komiskt hur något så obetydligt som godis kan väcka ett sådant begär och längtan!