En hängmatta i trädgården ger dig den ultimata avkopplingen

Något som ger total avkoppling, det är att en solig sommardag ligga och njuta i en hängmatta. I en hängmatta är det enkelt att ladda dina batterier, njuta av solen, läsa en god bok eller ta en tupplur. Idag finns det gott om olika varianter av hängmattor så väl som det numera även finns hängstolar och mycket mer. För att du ska hitta en hängmatta som passar dig, så finns det lite saker du kan fundera över. 

En hängmatta är något du kan ha i trädgården vid ditt hus, vid sommarstugan eller vid fritidshuset. Du kan ha den på altanen, på bryggan samt att det även finns de varianter du kan ha inne. Fundera på var det är du vill ha den och hur du vill hänga upp den. En vanlig syn är att se en hängmatta mellan två träd, men det finns andra former av upphängningsanordningar med. Det finns även stativ och ställningar att köpa. 

Fundera även på om det bara är du som ska använda den eller om den är tänkt för hela familjen. Kanske det är idé att köpa fler än bara en?

Var vill du att din hängmatta ska hänga?

Den är enkel att använda och att placera. Det eftersom det idag finns flera varianter och olika upphängningsanordningar på dem. Om du vill ha den ute i din trädgård, där det finns träd, då är det bara att välja en med rep. Karbinhakar kan vara smart, om du vill kunna flytta på den snabbt och enkelt.

Om det är så att du saknar träd, så väl som andra naturliga fästpunkter, som på bryggan eller på altanen, så kan det vara smart att köpa en med stativ eller med ställning. 

Ska du hänga den upp inomhus, se då till att fästa den i väggen eller takbjälken på ett bra sätt. 

Hitta en bra hängmatta

Hängmattor är något du kan hitta i butik så väl som online. Du som inte vet vilken modell som är bekvämast, du bör kanske ta dig till en butik, för att testa att ligga i olika varianter. En trevlig variant av hängmatta, det är den så kallade colombianska variant. Det är en tyghängmatta, som finns både med och utan spridare. Du har även den brasilianska som även den är i tyg.

Vill du ligga riktigt mjukt, så kan den amerikanska vara för dig, då den har vadderat tyg. Annars är det faktiskt bekvämt med en mexikansk variant som är en variant som hänga i nät.

Sedan finns det även de hängmattor som lämpar sig för att ha med ut då du campar. Det har kommit att bli allt mer populärt att ha en hängmatta istället för tält, liggunderlag och sovsäck. 

Alla dessa olika hängmattor, de kommer i olika storlekar och i olika färger, så det kan vara bra att fundera på med vad som passar dig. Sedan kan det vara olika material, i tyget bland annat. Så även det är  bra att fundera på vilket som är bäst. 

Erika Mitchell

Tillbaka till toppen