Vill du lära dig mer om smink och skönhet?

Älskar du allt som har med skönhet att göra? Det ska vara mode och olika sminkningar helst varenda dag. Sminket får en att känna sig komplett, det är som att ta på sig sitt ansikte. För en del vill man knappt vistas utomhus utan smink. Det behöver inte betyda att man är missnöjd med sig själv, utan det kan handla om att man trivs bättre i smink helt enkelt. Det finns massor att lära sig om smink och en hel del olika metoder. Det ser man snabbt om man kollar på olika makeupartister. De har ofta sina egna stilar på hur de gillar att sminka och vad de tycker om att visa fram. Det är just det man gör när man sminkar sig, man gör linjer tydligare och ger sig själv ett ordentligt glow. Har man en dag där man känner sig anledning, så kan en sminkning vara det man behöver. Det ger självförtroende på topp och tar med sig humöret dit. Det är mysigt att sminka sig själv, men ännu mysigare att låta någon annan göra det. 

Produkter du är nöjd med

Grunden till smink är ett rent ansikte. Därför börjar du med att ha bra produkter och gör en ansiktstvätt. Det är en härlig känsla att rengöra ansiktet och porerna, dessutom är det väldigt uppfriskande. När det är klart lägger du på återfuktande kräm som grund innan sminkningen. Därefter gör du det som behövs för din hud, har du mörka ringar är det bra att ha en concealer att lägga på. Det är foundation, highlighter, mascara och mycket mer. Det är inte fel att testa sig fram vilka produkter som funkar för dig. En produkt som funkar för din bästa vän kan vara helt fel för dig. Det handlar helt vilken hudtyp du har. Sen har olika människor olika preferenser, en del vill inte ha djurtestat, medans andra vill ha helt veganskt. Oavsett vad du vill ha, så finns det många bra alternativ ute på marknaden som du kan välja.

Testa dig fram

Ingen föds som en naturbegåvning på smink, det är något man tränar upp. En del har enklare för det, de har mer känsla för det och vet hur man ska göra. Man är aldrig fullärd, det går alltid att bli lite bättre och hitta de där nya sätten man tycker bättre om. Dessutom kan produkterna göra en stor skillnad för hur slut resultatet blir. Du kan även hitta bra råd om smink om du söker efter det på internet. Det finns tips både för de som är totala nybörjare, men även för de som redan kan sminkning. Där kan man även hitta tips och ideer på nya sminkningar du kanske vill testa göra. Det kan vara allt från olika bågar, till att gå lite wild med ögonskuggan, det finns mycket olika att välja på. Och internet svämmar över av bra ideer på just smink. Så ut och hitta den nya sminkningen du ska testa att göra.

Erika Mitchell

Tillbaka till toppen