Ett trivsamt hem

Hemmet är ens stora trygghet, den platsen man är på när man bara vill slappna av. Man spenderar sin lediga tid där och en stor del på dygnet. Att trivas i sitt hem är otroligt viktigt, det handlar om en bättre livskvalite. Att ta hem vännerna en dag på fika ska vara roligt och inget man skäms över. Utan en inredning är hemmet bara ett skal och ett bar väggar, det är deprimerande för de flesta. Men de flesta skapar ren magi i sitt hem. Med rätt inredning, där man tänker på alla detaljer så blir det magiskt. Precis ett sånt hem man vill leva i och visa upp för sina vänner och familj. Att skapa det hemmet är inte alltid det enklaste, man måste veta vad som passar in och var. Framförallt behöver man veta vilken stil man gillar. En del vill ha en äldre lantlig stil. Där man tar till vara på äldre saker som har charmen kvar och har det som inredning. En del vill ha en modern och lyxig känsla i sitt hem, medans andra vill ha det på andra sätt. 

Få ditt eget prägel på rummet

En stil du har i vardagsrummet, behöver du inte ha i ditt sovrum. Du kan ändra stil från rum till rum. Vill du ha en myshörna, kanske få in lite buddha tavlor och mysig miljön, då skaffar du det. Vill du ha ett mörkare rum, eller ljust rum? Oavsett vad du väljer så finns det massvis med inredning för de olika färgerna. Vilken färg du har på väggarna ger ett stort intryck för rummet. En ljusare färger ger en större inlevelse. Har man istället en naturfärgad färg så har man en färg som matchar in med de mesta i inredning kan man tänkas vilja ha. För inspiration, så kolla på bra inredningsråd för de olika rummen du ska inreda. Hitta den speciella känslan du vill ha för just det rummet. Det är även de små detaljerna i inredningen som räknas, de gör det hela komplett. Så välj med omsorg vilka saker som ska få vara i ditt hem.

Handla nytt eller begagnat

Att köpa helt ny inredning till sitt hem kan minst sagt vara kostsamt. Bara till ett rum kommer man snabbt upp i några tusen. Framförallt om man ska välja de sakerna man verkligen vill ha i sitt hem. Många saker kan man faktiskt hitta begagnat. Begagnat betyder inte att det är fult och slitet, man kan göra riktigt bra fynd där. Det sparar både på din plånbok och på miljön. Så varför inte blanda och både köpa begagnat och lite nytt? Idag finns det flertalet sidor där man kan hitta sakerna. Eller så får man ta en trevlig dag och åka rundor på en massa loppisar. Inredningen kan man hitta på en massa olika ställen, du hittar inspiration från internet, hemsidor, men även de fysiska affärerna. Det finns även hjälp att få om du vill göra en riktigt proffsig inredning där perfektion är nyckeln.

Erika Mitchell

Tillbaka till toppen